intrare in sat dsfsd jkl monument centru gradinita

Vizita de lucru în Polonia

foto3În perioada 6-10 Iulie 2015, specialistul pentru scrierea şi implementarea de proiecte Golovatic Lilia a participat la o vizită de studiu în Polonia. Vizita a fost organizată în cadrul proiectului DISCUS – Platformă de discuții privind problemele de dezvoltare a societății informaționale, coordonat de Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale și finanțat de Fondul Internațional Visegrad.

Scopul vizitei de studiu reprezintă schimbul de experienţă, transferul de bune practici din Polonia în Republica Moldova, stabilirea de contacte şi încurajarea colaborării în domeniul societăţii informaţionale (cu accent pe serviciile electronice locale). Obiectivul de bază al acestei activităţi în cadrul proiectului DISCUS reprezintă observarea bunelor practici poloneze de către funcţionarii publici din Moldova dar şi însuşirea lecţiilor învăţate de către autorităţile publice locale poloneze în domeniul serviciilor electronice locale.

Vizita de studiu a fost organizată de IDSI în colaborare cu partenerul din Polonia – Fundația de Dezvoltare a Societății Informaționale.

 

Experienţa acumulată pe parcursul  acestei vizite va permite utilizarea serviciilior electronice atît de către funcţionarii primăriei cît şi de către cetăţenii comunei. În curînd vor fi posibile utilizarea metodelor de comunicare cu cetățenii prin intermediului sms; e-mail; transmisiuni on-line a ședințelor; pagina web. Deasemenea vor fi organizate seminare de informare a populaţie referitor la serviciile electronice existente în Republica Moldova şi modalitatea de accesare a acestor servicii.

 

Informaţii la subiect puteţi găsi accesînd paginile web:

http://discus.idsi.md/ro

http://idsi.md/md/home